Doğalgaz Sayacı Muayenesi Yaptırmayanlar 10.000 TL Ceza Ödeyecek!

Doğalgaz Sayacı Muayenesi Yaptırmayanlar 10.000 TL Ceza Ödeyecek!
Doğalgaz sayacı muayenesi ile ilgili Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre Türkiye'nin 81 ilinde sayaçlar sökülecek ve muayene sürecine tabi tutulacak. Süreci uygulamayanlar ise para cezası ödeyecek. Peki süreç ne zamana kadar, nasıl uygulanacak? Muayene işlemi nerede yapılacak? Ücretli mi olacak?

Doğalgaz sayacı muayenesi kararı Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı tarafından alındı ve alınan karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre Türkiye'nin 81 ilinde doğalgaz sayaçları sökülerek muayenesi yapılacak ve sonrasında kullanılmaya devam edilecek. Aynı karar su ve elektrik sayaçları için de geçerli olacak. Böylece sayaçların daha düzenli ve güvenli bir muayene sürecine girmesi hedefleniyor. 2025 yılına kadar işlem yaptırmayanlar ise 10.000 TL ceza ödeyecek.

Doğalgaz Sayacı Muayenesi

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı tarafından alınan karara göre, belirli tarih aralıklarında doğalgaz sayacını sökmeyen ve muayeneye tabi tutmayan vatandaşlar ciddi bir para cezası ile karşılaşacak.

Uygulama ilk etapta 1 Ocak 2024 - 31 Aralık 2019 tarihli sayaçlar için geçerli olacak. Türkiye'nin 81 ilinde bulunan bu sayaçların sökülerek muayenesinin yapılması ve ardından yeni sayacın tekrar takılması şeklinde gerçekleşecek. 2025 yılının sonuna kadar, tamamen ücretsiz şekilde yapılacak olan doğalgaz sayacı muayenesi yaptırmayanlar ise 10.000 TL ceza ödeyecekler.

Doğalgaz sayaç muayenesi Bakanlık il müdürlükleri ya da kullanıcılar tarafından tercih edilen yetkili servislerde yapılacak. Tamamen ücretsiz gerçekleşecek işlem sırasında, sayacın tip onayı yoksa ya da olmasına rağmen, onayı etkileyecek herhangi bir değişiklik görülürse, hemen muayene süreci durdurulacak ve konu ile ilgili idari işlem uygulanacak.

Süreci uygulamayan vatandaşlara 10.000 TL para cezası verilecek. Eksik ya da hatalı bildirim yapanlara da cezai işlem uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.