Cumhurbaşkanının Enflasyon Açıklaması! Enflasyon Ne Zaman Ne Kadar Düşecek?

Cumhurbaşkanının Enflasyon Açıklaması! Enflasyon Ne Zaman Ne Kadar Düşecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu açıklamalarla enflasyon hakkındaki genel beklentiyi dile getirdi. Enflasyon düşecek mi? Ne zaman en yüksek seviyeye ulaşacak? Bu açıklama hangi uygulamayı destekliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Törenine katıldı. Bu sırada enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kiradaki %25 sınırının da kaldırılmasının sonrasında vatandaş enflasyon ile ilgili ne gibi gelişmeler yaşanacağını merak ediyor. Yıllık enflasyon rakamları yükselirse, kira zamları da o oranda artacak.

Cumhurbaşkanının Enflasyon Açıklaması

Katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyon ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Bir kesim, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde döviz kuru ile ilgili bir furya başlattı. İnsanların içine korku saldılar. Onları Dolar ve Avro satın almaları için yönlendirdiler. Ancak bu karamsar senaryoların hiç biri gerçekleşmedi.

Ekonomik programımızın asıl önceliği enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek. Böylelikle milletimizin refahını arttırmaktır. Enflasyonda geçici rahatlama değil, kalıcı düşüş bekliyoruz.

Kolaycı çözümlerin peşinde asla koşmadık. Yıllık enflasyon farkının Mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz. Sonraki beklentimiz ise hızlı bir düşüş sürecine girmesi. Temmuz ayı itibari ile dezenflasyon sürecine gireceğiz.

Piyasa beklentileri öngörülerimizi destekliyor. Yatırımcıların ülkemize olan güveni artıyor. Enflasyon beklentileri iyileşmeye başladı. Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk Lirası varlıklarına olan ilgisi arttı."

Bu aşamada 2022 yılında enflasyona getirilen yüzde 25 sınırının Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kaldırılması, Cumhurbaşkanının enflasyon açıklamasını destekler nitelikte.

Kiralara getirilen yüzde 25 sınırı, enflasyona karşı vatandaşın ev saihplerine ezdirilmemesi adına uygulanmıştı. Enflasyonun düşeceği beklentisi ise yüzde 25 sınırının kaldırılmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.