Çocukların telefonda gereksiz zaman harcama devri bitti! Artık tüm yetki ailelere geçiyor

Çocukların telefonda gereksiz zaman harcama devri bitti! Artık tüm yetki ailelere geçiyor
Öğrencilerin telefonda daha verimli zaman geçirmesine imkan tanıyan Google yeni özelliği, tüm yetkiyi aileye veriyor. Okul Saati adı verilen bu yenilikle telefon kullanımı tek tuşla sınırlandırılıyor.

Günümüz çağının şüphesiz en büyük sorunlarından biri telefon kullanımıdır. En küçükten en büyüğe kadar herkesin elinde olan teknolojik cihazlar zamanınızı öldürüyor.

Edinilen bilgilere göre Google öğrencilere yönelik uygulama üzerinde çalışıyor. 'Okul Saati' adı verilen uygulamayla yetki ailede olacak.

Önümüzdeki yıldan itibaren yeni özelliğin kullanıma açılması beklenirken aileler uygulamanın özelliklerini merak etmeye başladı. Bu uygulama sayesinde çocuklardaki dikkat dağınıklığının giderilmesi isteniyor.

Acil durumlarda çocuklarıyla iletişimde kalmak isteyen aileler bu uygulamayla yine telefon görüşmesi yapabilecek. Ebeveynler sınırlandırma yapabildiği gibi telefona gelen arama ve mesaj gibi bildirimlere izin verme seçeneğini de kullanabilecek.

Resmi olarak duyurulan özellik şimdiden merak edilmeye başlandı. Çocuklar ve aileler için olumlu olan yenilik için gelecek yıl işaret ediliyor. Android telefon ve tabletlerden ziyade birçok cihaz ve elektronik alete de entegre edilmesi tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.