Celal Şengör'den Bakan Tekin'e Mektup: ''Sen büyük bir tehditsin''

Celal Şengör'den Bakan Tekin'e Mektup: ''Sen büyük bir tehditsin''
Prof Drr. Celal Şengör açtı ağzını yumdu gözünü. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e gönderdiği mektupta sert sözler söyledi. ''Elini çek'' çağrısı yaptı. O mektuptaki diğer detaylar ne?

Bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör'ün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e gönderdiği mektup Türkiye'nin gündemine oturdu. Şengör Fransız okulları meselesiyle ilgili Bakan Tekin'e çağrı yaptı.

Türkiye ve Fransız okulları arasındaki kriz devam ederken bir hamle de Prof. Dr. Celal Şengör'den geldi. Yazdığı mektupta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin için ''sen tehditsin'' sözlerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitim politikaları belli kesimler tarafından eleştiriliyordu. Bir eleştiri de Celal Şengör'den geldi. Yazdığı mektupta ''Umarım bu ülkenin insanları senin ve hempalarının oturdukları koltuklardan, trollerinin de X’den uzaklaştırılmalarını sağlayacaktır. Sen ülkemizin geleceği için açık ve büyük bir tehditsin'' ifadeleri yer aldı.

Kendi çocuklarını da yabancı okuluna verdiğini söyleyen Şengör çocuğunun iyi bir eğitim aldığını, dünyanın en iyi üniversitelerinden ETH-Zürich'e girip doktorasını aldığını söyledi.

''Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarını tehdit edip onların da kendi yarattığın ucube, gerici programı adapte etmelerini istiyorsun'' diyerek okulların ciddiye almamaması temennisinde bulundu. Bakan Tekin'den henüz bir açıklama gelmedi.