Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Açıkladı Mı? Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Açıkladı Mı? Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?
Ramazan Bayramı'nda hesaplara yüzde 50 zamlı olarak 3.000 olacak şekilde yatırılan emekli bayram ikramiyesinin Kurban Bayramı'nda da aynı miktarda yatırılması bekleniyor. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konuya yönelik bir açıklama yapılmadığı için emekliler, ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar.

Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak kaydı ile senede iki sefer bayram ikramiyesi alıyor. 2024 yılı Cumhurbaşkanı tarafından Emekliler Yılı olarak ilan edildikten sonra bayram ikramiyesine de %50 oranında zam yapılarak 3.000 TL olarak belirlendi. Vatandaşlar bu tutarın az olduğunu ve bu parayla kurbanlık alınamayacağını dile getirseler de tutarın artacağına dair bir açıklama yapılmadı. Yine de bir yaraya merhem olacak olan emekli bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı merak ediliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

2024 Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi kurban Bayramı'nda da emekli bayram ikramiyesi 3.000 TL olarak hesaplara yatırılacak. Bunun bilincinde olan emekliler, ödemelerin hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak ediyorlar.

Ramazan Bayramı'ndan bir hafta kadar önce hesaplara geçen Emekli bayram ikramiyesi, emeklinin tahsis numarasına göre yatırılıyor ve ilk ikramiye alan emekli ile son ikramiye alan emekli arasında ortalama 5 gün oluyor. Bu nedenle pek çok kişi tarafından 10 Haziran'da hesaplara yatırılması tahmin edilen ikramiyeler bize göre daha erken yatırılmaya başlanacak.

3 Haziran haftası içerisinde tüm emeklilerin bayram ikramiyelerinin hesaplarına, en geç 8 Haziran'a kadar yatırılacağını tahmin ediyoruz. Ancak Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından henüz bu konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.