Bundan sonra ormanları özel harekat polisleri koruyacak

Bundan sonra ormanları özel harekat polisleri koruyacak
Turizmin ülkemizdeki hiç şüphesiz önemli merkezlerinden biri olan Muğla'da orman yangınları sebebiyle geçtiğimiz yıllarca yüzlerce hektar alan yok olmuştu. Özellikle kundaklama riskine karşı Muğla Valiliği ormanların korunması için özel harekat polislerini görevlendirdi.

Ülkemizde en önemli sorunlardan biri olan ve Yaz ayları geldiğinde baş edilemez bir boyuta ulaşan orman yangınları için Muğla Valiliği jandarma ve polis özel harekat ekiplerini görevlendirdi.

Orman yangınlarının 10'undan 9'u insan kaynaklı olarak meydana gelmektedir. Her şey bir yana son zamanlarda terör örgütleri tarafından ormanlarımız bilinçli olarak kundaklanmaktadır. Sonuçları çok yıkıcı olan bu yangınlarla mücadele etmek amacıyla Muğla Valiliği jandarma ve polis özel harekat ekiplerini ormanlık alanlarda görevlendirdi.

Konuyla ilgili olarak Muğla Valiliği "Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Orman Muhafaza ekiplerimiz yangın riskinin bulunduğu ormanlık alanlarda Yeşil Vatan için devriyede… Değerli vatandaşlarımız, bazı ihmallerin telafisi yoktur. Hava sıcaklıklarının oldukça yüksek olduğu bu günlerde lütfen yangına sebebiyet verecek davranışlardan uzak duralım. Yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım." açıklamasında bulundu.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.