Beklenen müjde geldi! Bakanlık duyurdu: Destek oranı %40 oranında artırıldı

Beklenen müjde geldi! Bakanlık duyurdu: Destek oranı %40 oranında artırıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son dakika kararıyla kamuoyuna seslendi. Uzun süredir üzerinde çalışmaları devam eden sağlıkta destek ödemelerinde %40 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte konuyla ilgili ayrıntılar

Bakan Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden %40 başlığı ile paylaşımda bulundu. Desteklerin %40 oranında artırıldığını müjdeleyen Işıkhan, resmi gazetede yayınlanan kararı sosyal medya hesabından da paylaştı.

Sağlık uygulama tebliği ile genel sağlık sigortalı vatandaşlar için önemli olan bir hizmetin hayata geçirildiği ifade edildi. Bu yenilik kapsamında sağlık konusunda hizmet alan vatandaşlar için değişen ne oldu?

%40 oranında destek artışı kapsamında 684 adet tıbbi malzemenin ve bu tıbbi malzemelerin destek oranı %40 miktarında arttı. Bununla birlikte protein metabolizma bozuklukları, Çölyak hastalığı, Albinizm ya da Kseroderma pigmentosum hastalıklarının tedavisinde kullanılan güneş koruyucu kremler için ödenen destek tutarı %40 oranında artırıldı. Yapılan son düzenleme ile birlikte 1 milyar 975 milyon TL tutarında ek destek verilmiş olundu.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.