Bayramda Müzeler Açık Mı 2024? Hangi Müzeler Hangi Gün Kapalı?

Bayramda Müzeler Açık Mı 2024? Hangi Müzeler Hangi Gün Kapalı?
2024 yılı Kurban Bayramı'nda müzeler açık mı? Hangi müzeler hangi gün kapalı olacak? Müzelerin Kurban Bayramı'nda çalışma saatleri hangi aralıklarda olacak?

Bayramlar bazı vatandaşlar için gerçek anlamını ihtiva etse de günümüzde çoğu kişi tarafından tatil olarak değerlendiriliyor. Bir şehre tatil için giden vatandaşlar ise mutlaka o şehrin müzelerini de görmek istiyor. Peki 2024 yılında Bayramda müzeler açık mı?

Bayramda Müzeler Açık Mı 2024?

9 günlük uzun bir tatil ile gelen 2024 Kurban Bayramı'nda müzeler açık olacak. Ancak her müzenin haftanın bir günü ve pek çoğunun Pazartesi günü kapalı olduğu bilgisini göz ardı etmemek gerekiyor. Bu kapsamda hangi şehirde, hangi müzelerin hangi günlerde açık olduklarını özel olarak değerlendirmek gerekiyor.

İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Galata Mevlevihanesi Müzesi, İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ve İstanbul Yıldız Sarayı Müzesi ve bağlı birimleri, 18 Haziran 2024 Salı günü kapalı olacak.

Hisarlar Müzesi ile bağlı birimleri, İstanbul Kariye Müzesi, İstanbul Fethiye Müzesi, 19 Haziran 2024 Çarşamba günü ziyarete kapalı olacak.

Söz konusu müzeler haricinde, Kültür Ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzeler 17 Haziran 2024 Pazartesi günü ziyarete kapalı olacak.

T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri için Kurban Bayramı süresince ziyaret saatleri 10.00 - 16.00 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.