B sınıfı ehliyeti olanlara yeni imkanlar geliyor!

B sınıfı ehliyeti olanlara yeni imkanlar geliyor!
B sınıfı ehliyeti olanları yakından ilgilendirecek açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışmada ehliyet sınıfına ve yaş değişikliklerine güncelleme geliyor.

Şubat ayında trafikle ilgili yapılan düzenlemeyle Türkiye'de B sınıfı ehliyete sahip olanların 125 cc motorsiklet kullanabileceği kararı yürürlüğe girmişti. Ortalama 35 milyona yakın kişinin ehliyet sahibi olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı yaş şartlarında da düzenlemeye gidildiğini açıkladı.

D sınıfı ehliyet yaş şartı 26'dan 24'e çekildi.

M, A1 ve B1 sınıf ehliyet almak isteyenler için de yaş sınırlaması 16'ya kadar indirilmişti.

Yapılan yeni düzenlemenin Eylül ayı itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor. Alınan bir diğer karar ise B sınıfı ehliyeti olan kişilerin daha geniş araç yelpazesinden faydalanacağı oldu. Bu sayede ulaşımda çeşitlilik artacak sürücüler daha fazla seçenek arasından seçim yapma imkanı bulacak.

B sınıfı ehliyeti olanların sürücü kurslarından alacağı motorsiklet uygulamalı eğitimi şartı yeterli görülmüştü. Bu düzenlemenin ardından A2 sınıfındaki motorsikletlerin de bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği öğrenildi. İlerleyen günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin daha detaylı açıklama yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.