Araç sahiplerine müjde, akaryakıt indirimi geldi

Araç sahiplerine müjde, akaryakıt indirimi geldi
Araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. Gece yarısından itibaren uygulanmaya başladı. Brent petrol fiyatları ile dövizdeki iniş çıkışları takip eden vatandaşlara benzin ve motorin indirim müjdesi verildi. Vatandaş sıklıkla takip ettiği indirimlerin başında ise özellikle akaryakıt indirimi haberleri geliyor. Benzin ne kadar oldu? Motorin ne kadar oldu? Tüm ayrıntılar...

8 Mayıs 2024 tarihinde, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dövizdeki değişiklikler sebebiyle benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapıldı. Benzin litre fiyatı 1.37 TL, motorin litre fiyatı ise 1.24 TL düşürüldü ve bu indirim gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıtıldı.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.12 TL'den satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 42.64 TL'den satılıyor.

İstanbul'da güncel olarak motorin litre fiyatı 40.12 TL, benzinin litresi ise 42.64 TL'den satılmaktadır. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı belirlenir. Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve dolar kuru dikkate alınarak hesaplanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.