Altın fiyatları düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde?

Altın fiyatları düşecek mi? Piyasaların beklentisi ne yönde?
Geçtiğimiz günlerde tarihinin en yüksek seviyesinden oluşan altın fiyatları doların güç kazanması ile bir günlüğüne bir düşüş yaşadı. Peki söz konusu düşüş Daha ne kadar devam edecek. Altında yaşanan düşüş sürekli hale mi gelecek yoksa uzun süreli bir artışın habercisi mi?

Ons bazında altın fiyatları artışa paralel yükselen altının gram fiyatı 05.06.2024 tarihi itibarıyla 2 bin 429 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 978 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 400 liradan satılıyor.

Ancak altın fiyatları Bir önceki güne göre yüzde bir oranında değer kaybederek kapanış sağladı. Ülkemizde düğün sezonunun gelmesi sebebiyle altına olan talep çok yüksek olacağından dolayı Türkiye piyasaları özelinde altının dip noktalara çekilmesi söz konusu gözükmemektedir.

Ancak Amerikan Merkez Bankası'nın yapacağı doların değerini korumak üzere hareketler neticesinde altının ons ve gram bazındaki fiyatlarında değişmeler görülebilir. Söz konusu değişmeler doların yukarı yönlü harekete durumunda altının aşağı yönlü gitmesi seyrinde olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.