Adli Tatil Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Bitiyor 2024?

Adli Tatil Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Bitiyor 2024?
Adli tatil 2024 yılında ne zaman başlıyor? Ne zaman bitiyor? Yeni adli yıl ne zaman başlayacak? Adli tatil var iken adliyelerde ve mahkemelerde hangi davalar görülecek?

Adli tatil ne zaman başlıyor 2024 yılının Haziran ayının sonlarına gelinen bugünlerde, özellikle mahkemesi devam eden vatandaşlar tarafından yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Bazı davalar devam edecek. Bazı davalar ise adli tatil sonuna ertelenecek. Her sene yaz aylarında uygulanan adli tatil 2024 yılında ne zaman başlayacak?

Adli Tatil Ne Zaman Başlıyor 2024?

Adli tatil kavramı, akıllara, adliyenin komple kapalı olacağı düşüncesini getirmemeli. Çünkü nöbetçi mahkemeler olacak ve bu mahkemeler, tutuklusu bulunan ya da acil nitelik taşıyan davalara bakmaya devam edecek.

Adli tatil ne zaman başlıyor 2024 sorusunun yanıtı önceki yıllardakinden farklı değil. Çünkü adli tatil her sene aynı gün başlar ve aynı gün biter. Yeni adli yılın başlangıcı ise her sene 1 Eylül'dür. Konu ile ilgili bilgi şu şekildedir:

6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda "Adli tatil süresi" başlıklı 102. maddesinde: "Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer. Yeni adli yıl 1 Eylül'de başlar." ifadeleri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.