Açık Öğretim Lisesine Geçiş Hakkı yeniden düzenlendi! Peki ne değişti?

Açık Öğretim Lisesine Geçiş Hakkı yeniden düzenlendi! Peki ne değişti?
 Yazar / Öğretmen MEB
Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi nakil ve geçiş işlemleri ile ilgili aldığı yeni kararı resmi gazete üzerinden duyurdu. Yeni alınan karara göre ne değişti? İşte ayrıntılar

Artık Açık Öğretim lisesine geçmek isteyenler için farklı uygulamalar öne çıkarılacak. Anne ya da babası vefat eden bir kişi Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında koruma kararı verilen ve koruyucu aile yanında olan bir kişi örgün ortaöğretim kurumundayken Açık Öğretim lisesine en geç 6 ay içinde başvurduğunda geçiş yapabilecek.

Engelli sağlık kurulu raporu bulunan çocuklar, harp ya da vazife malulü sayılanların çocukları, şehit ya da gazi çocukları, milli sporcular, tutuklu veya hükümlü olarak ceza infaz kurumunda bulunanlar şartları taşıdığında açık liseye geçiş yapabilir.

Peki 9.sınıf Öğrencileri için Ne Değişti?

Yeni düzenleme ile evde ya da hastanede eğitim verilerek öğrenim gören çocuklar, örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, sınıf tekrarı durumunda öğrenim hakkı devam edenler, veli talebi doğrultusunda geçiş yapabilecek.

İş ya da iş yeri değişikliği yaşayanlar, herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemeyenler, 9. sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduranlar açık öğretim kurumuna geçiş yapabilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.