Açık Öğretim fakültelerinin farkları neler? Ders malzemeleri, erken mezuniyet, sınav başarısı ve diploma

Açık Öğretim fakültelerinin farkları neler? Ders malzemeleri, erken mezuniyet, sınav başarısı ve diploma
 Yazar / Öğretmen MEB
Üniversitelerin Açık Öğretim fakültelerinde okumak isteyenler fakat hangi üniversitenin fakültesini tercih etmek daha avantajlı konusunda kararsızlık yaşayanlar için 4 üniversitenin karşılaştırması

Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi her biri açıktan eğitim görebilmeyi sağlayan okul türleridir. Kayıt aşamasından ders malzemelerine, erken mezuniyetten sınav başarısına kadar her alanda aralarında bazı farklılıklar bulunabilir. Seçim yaparken bu farklılıklara dikkat eden öğrencilerin çoğu ücretlendirmede oluşan değişimleri de merak edebiliyor.

Tüm üniversiteler ders malzemesi olarak PDF kitap, canlı ders, geçmiş yıl soruları uygulamalarından faydalanıyor. Bir tek Anadolu Üniversitesi öğrenci topluluklarının düzenlemiş olduğu etkinlik ve Seminerler ile süreci daha renkli Hale getirebiliyor.

Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nde erken mezuniyet şansı var. Anadolu Üniversitesi'nde ortalamaya gerek kalmadan üst sınıftan ders alınabiliyor ancak İstanbul Üniversitesi'nde en az 2.50 ortalama ve başarısız ders olmaması şartıyla üst sınıftan ders alınabiliyor.

Anadolu Üniversitesi'nde 35 puan alan sınıfı geçiyor. İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi içinde aynı durum söz konusu ancak Ankara Üniversitesi'nde 60 puan alınması gerekiyor.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi 81 ilde sınav merkezleri bulunurken Ankara Üniversitesi ve sadece 14 ilde sınav merkezi bulunuyor.

Anadolu Üniversitesi dijital diploma veriyor. Baskılı diploma vermiyor. Ankara Üniversitesi baskılı diploma veriyor. Üniversite tarafından basılan diplomanın Ankara merkeze gidilerek alınması gerekiyor. Aynı uygulama Atatürk Üniversitesi içinde geçerli oluyor. Ancak İstanbul Üniversitesi basılı diploma vermiyor. O da dijital diploma uygulamasını kullanıyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Öğretmen MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.