8 saat bireysel eğitime 4 bin 692 TL ödeniyor!

8 saat bireysel eğitime 4 bin 692 TL ödeniyor!
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 8 saatlik bireysel eğitime 4 bin 692 TL, 4 saatlik grup eğitimine ise 1314 TL ücret ödeniyor. Sektör temsilcileri fiyatlarda iyileştirmelerin olması için yetkililere sesleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki ücretler birçok eğitimcinin ve vatandaşın gündeminde. Engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden verilen desteğin enflasyonla birlikte eridiğini dile getiren temsilciler yetkililere seslendi.

MEB'e bağlı olan 3 bin 277 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine ödenen ücretler belirlendi. 8 saat bireysel eğitimde 4 bin 692 TL, 4 saat grup eğitiminde 1314 TL ödeme tutarı belirlendi.

Özel eğitimciler konuya ilişkin açıklama yaptı. Eğitimci Abidin Gökhan'ın ifadelerine göre ''Öğrenci sayısı 250’nin altında olan kurumlar ay sonunu nasıl getirebilirim kaygısı taşıyor. Böyle olan kişi de bu sefer proje üretmede zayıf kalıyor. Böyle olan kişi ay sonunu nasıl geçirebilirim diyen kişiyle eğitimi bu sefer düşünmede ikinci planda kalıyor'' diyerek devletin yükünü sırtladıklarını söyledi.

En büyük problemlerden birinin kira artışı olduğunu söyleyen Abidin Gökhan ileride birçok kurumun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı. Devletten ciddi destekler beklediğini ifade ederek hayat koşullarının rahatlatılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.