2024 Babalar Günü Ne Zaman? Hangi Özel Gün İle Birlikte Kutlanacak?

2024 Babalar Günü Ne Zaman? Hangi Özel Gün İle Birlikte Kutlanacak?
Babalar Günü her yıl neden kutlanıyor? İlk olarak ne zaman kutlandı? Resmi olarak hangi yıl kutlanmaya başlanmış ve kim tarafından Resmi tatil ilan edilmiştir? 2024 yılında ne zaman kutlanacak? Hangi özel gün ile aynı güne denk gelecek?

Tarihi 1910'a kadar uzanan Babalar günü, ilk olarak Washington'da, Anneler Günü'nden esinlenilerek, babaların fedakarlıkları ve çocukları üzerindeki etkileri dolayısı ile kutlanmaya başlamıştır. Türkiye'de her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü'nün net bir günü olmaması dolayısı ile 2024 yılında hangi gün kutlanacağı merak ediliyor.

2024 Babalar Günü Ne Zaman?

İlk olarak Washington'un Spokane kentinde 19 Haziran 1910'da kutlanan Babalar Günü kutlamaları 1924 yılında ise Amerika Birleşik devletleri Başkanı Calvin Coolidge tarafından desteklenmiştir. Ancak buna karşın Resmi Babalar Günü o yıllarda ilan edilmemiştir.

1966 yılında ise o dönemin Başkanı lyndon Johnson bir bildiri yayınlayarak, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını belirtmiştir. 1972 yılında Başkan Richard Nixon ise Babalar Günü'nün Resmi Tatil ilan edilmesine dair yasayı imzalayan isim olmuştur.

Uzun yıllardan bu yana Türkiye'de de Haziran ayının üçüncü Pazar günü Babalar Günü olarak kutlanır. 2024 yılında Haziran ayının üçüncü Pazar günü ise özel bir güne, Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelmektedir. 16 Haziran 2024 Pazar günü hem Babalar Günü, hem de Kurban Bayramı olarak kutlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.