171 Bin kişilik dev personel alımı

171 Bin kişilik dev personel alımı
Özel sektörde; hizmet sektöründen, tarıma tüm sektörlerde işverenler çalıştıracak eleman aranıyor. İŞKUR tarafından yayınlanan verilere göre 2 bin 374 farklı meslekte 171 bin 818 eleman ihtiyacı bulunmakta. Detaylar haberimizde...

İşverenlerin eleman açığı Türkiye İş Kurumu tarafından çözüme kavuşturuluyor. İhtiyaç duyulan personel istihdamı İŞKUR birimlerine bizzat başvuru yapılarak ya da internet üzerinden ilan vermek suretiyle karşılanabiliyor.

2024 yılında ise 516 bin 701 kişi İŞKUR aracılığı ile işe yerleştirildi. İŞKUR verilerine göre; Türkiye'de 171 bin 818 açık iş sayısı bulunuyor. sektöre göre bakıldığında ise eğitim, imalat, bilgi ve iletişim alanlarında en çok elaman aranıyor.

Eğitimde her 100 iş yerinin 13,6'sında, imalat sektöründe her 100 iş yerinin 16,6'sında, bilgi ve iletişimde de her 100 işyerinin 12'sinde elemana ihtiyacı bulunmaktadır.

İş arayan vatandaşların İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden başvuruda bulunarak açık iş pozisyonları sayesinde kendilerine uygun işler bulabilirler.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.