2024-2025 Halk Eğitim Merkezleri yapılan değişiklikler ve istisna tutulanlar

2024-2025 Halk Eğitim Merkezleri yapılan değişiklikler ve istisna tutulanlar
 Yazar / Öğretmen MEB
Halk Eğitim Merkezleri yeni eğitim öğretim yılına yeni kararlarla başlayacak. Eylül ayı itibariyle uygulanacak o kararlar listesinde yapılan değişiklikler ve istisna tutulan haller tek tek paylaşıldı

Halk Eğitim Merkezlerinde verilen eğitimlerde yapılan değişiklik ile yapılan düzenlemeler ortaya çıktı. Bir önceki yılın verileri ile tahsis edilen saat vizesi değerlendirilerek uygulanması gereken toplam ders saatleri belirlendi. Belirlenen toplam ders saatini ilçelerin Türkiye nüfusu içindeki oranları esas alınarak her ilçenin döneme ait ders saati süresi hesaplandı.

Uygulamaya ait işlemlerin e-yaygın sistemi üzerinden yürütülmesi için sistem üzerinden gerekli düzenlemelerin yapılması tamamlandı. 1 Eylül ve 31 Aralık 2024 tarihleri arasında uygulanmasına karar verilen hükümler 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren mali yıl hesaplanarak uygulanacak.

Uygulama kapsamında istisna tutulacak kursların listesi belli oldu.

  • Tutuklu ve hükümlülere yönelik düzenlenecek kurslar

  • Halk Eğitim Merkezinin kadrolu öğretmenleri tarafından açılan kurslar

  • Bakanlıkça belirlenecek kurslar

  • Eğitici giderlerinin işbirliği yapılan kurum kuruluş tarafından ödendiği kurslar

  • Döner sermayesi olan ve bir önceki yılın cirosu 2 milyon TL üzerinde olan kurumlarda DOSE kapsamında açılan kurslar

  • Uygulamada istisna tutulacak kurslar

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Hayat Boyu Öğrenme

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.