Yastık altındaki paralarınızı aylık yüksek getirisi olan bankalarda değerlendirin, işte o yüksek faiz mevduat hesapları

Yastık altındaki paralarınızı aylık yüksek getirisi olan bankalarda değerlendirin, işte o yüksek faiz mevduat hesapları
Tüm bankalar likidite ihtiyaçları, fazla para toplamak için yeni müşteri çekmek adına faiz oranlarını epey bir artırmaya başladılar. Bunu duyan veya anlayan yastık altı yatırımcı vatandaşlar ise en iyi getiriyi sunacak bankayı seçmede kararsız kalıyor. Peki yastık altı paraları hangi bankada değerlendirmek en mantıklısı? İşte ayrıntılar...

Vatandaşlar yastık altı paralarını gün yüzüne çıkarmak istiyor. Birikimlerini yüksek kazançlara dönüştürmek isteyen vatandaşlar banka banka faiz oranlarını an be an takip edip analiz ediyorlar. Mevduat faizleri 2024 yılı Haziran ayında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayarak dikkat çekmeye başladı.

TÜİK'in verilerine göre TÜFE ile indirgenen aylık reel getiri yüzde 162 Yİ-ÜFE ile indirgenen reel getiri ise yüzde 188 olarak gerçekleştiği açıklandı.

Mevduat hesapları Devlet İç Borçlanma Senetleri döviz ve altın gibi diğer yatırım araçlarına kıyasla en yüksek getiriyi sağlamaktadır.

Bankalar likidite ihtiyaçlarını karşılamak ve daha fazla para toplamak amacıyla faiz oranlarını artırmaya devam ederken yatırımcılar yastık altındaki paralarını bankaya yatırmayı tercih etmeye başladı. Yüksek getirisi olan bankaları tek tek incelemeye devam ediyorlar.

Örneğin yastık altı parası 100 bin TL olan bir vatandaş parasını bankaya götürdüğünde 100 bin TL mevduata yatırıldığında aylık 4.287 TL 1 milyon TL için ise 42.881 TL getiri elde etmiş oluyor. Bu durum mevduat faizlerini yatırımcılar arasında cazip kılmaya devam ediyor. Diğer bankaların da buna yakın getiriler sunduğu gözlenmektedir.

100 BİN TL’NİN AYLIK FAİZ GETİRİSİ

100 bin TL’sini mevduata yatıranlar yatırımcılar yıllık yüzde 55,63 faiz oranı getirisine sahip olacak. 1 ay sonunda kazançları ise 4.287 TL faiz getirisine ulaşmış olacak.

500 BİN TL’NİN AYLIK FAİZ GETİRİSİ

500 bin TL’sini mevduat faizine koyan yatırımcılar yıllık yüzde 55,63 faiz oranı ile ay sonunda miktar 21.440 TL faiz getirisine ulaşmış olacak.

1 MİLYON TL’NİN AYLIK FAİZ KAZANCI

1 milyon TL miktarını mevduat faizine yatıranlar ayın sonunda tam tamına 42.881 TL faiz getirisine ulaşmış olacak.