Sigaraya Yeni Zam Gelecek Mi? Ne Zaman Gelecek? Sigara Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Sigaraya Yeni Zam Gelecek Mi? Ne Zaman Gelecek? Sigara Fiyatları Ne Kadar Olacak?
Sigaraya yeni zam gelecek mi? Ne zaman gelecek? Sigara fiyatları ne kadar olacak? Yeni zammın tarihi belli oldu mu? Sigaraya neden zam yapılıyor?

Sigaraya yeni zam gelecek mi? Her geçen gün farklı bir ürün grubuna zam yapılan bu dönemde sigaraya yeni zam ne zaman gelecek sorusunun yanıtı pek çok tiryaki tarafından araştırılıyor. Ve evet belirlenen o tarih itibari ile beş farklı sigara grubuna 3 - 8 TL aralığında zam yapılması planlanıyor!

Sigaraya Yeni Zam Ne Zaman Gelecek?

Bilindiği gibi sigaradan da ÖTV alınıyor. Kanun gereği her altı ayda bir sigaraya üretici enflasyonu oranında zam yapılması gerekiyor. Ve altı aylık üretici enflasyonu farkının yüzde 20'nin altına düşmeyeceği tahmin ediliyor. Buna göre perakende sigaranın satış fiyatı da 60 TL'nin altına düşmeyecek.

Sigaraya yeni zam gelecek mi? TÜİK tarafından 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü enflasyon rakamlarının açıklanmasının sonrasında beş sigara grubuna zam geleceği belirtildi. Zamlı fiyatların 4 Temmuz 2024 itibari ile uygulamaya konması bekleniyor.

Sigaraya Yeni Zam Fiyatları

Sigaraya gelecek yeni zam ile birlikte fiyatların şu şekilde olması tahmin ediliyor:

• Winston : 65 TL ---> 71 TL

• Camel Yellow - Brown . 63 TL ---> 69 TL

• Kısa Parlement : 69 TL ---> 75 TL

• Marlboro Touch : 66 TL ---> 72 TL

• Muratti : 65 TL ---> 71 TL

Öğretmen MEB - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.