O kurum bildirdi yeni asgari ücret 22.162 TL

O kurum bildirdi yeni asgari ücret 22.162 TL
Enflasyon araştırma grubu olarak nitelendirilen ENAG tarafından olması gereken asgari ücretin 22.162 TL olarak belirlendi. Peki asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacak mı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi politikaları ve enflasyon verileri ışığında asgari ücrete yılda bir kere ocak ayında zam yapılması planlandı. Yılda iki kere olarak belirlenen zamların yılda bire çekilmesi gerekliliği üzerinde karar kılan hükümet enflasyon verilerini dikkate alarak ocak ayında asgari ücrete zam yapacak.

Ancak bağımsız olarak çalışan Enag yani Enflason Araştırma Grubu konuyla ilgili bir araştırma yaptığını beyan etti. Altı aylık zam ve enflasyon verileri dikkate alınarak yapılan araştırmalar gereği söz konusu asgari ücretin temmuz ayında 22.162 TL olması gerektiğini ifade etti.

Altı aylık yeni enflasyon verileri de dikkate alınarak ENAG ocak ayındaki asgari ücret için yeni bir rakam daha belirleyecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.