Kredi kartı harcamaları rekor tazeledi

Kredi kartı harcamaları rekor tazeledi
 Yazar / Öğretmen MEB
Kredi kartı harcamaları ve istatistikleri ile ilgili bilgileri tutan Bankalar Arası Kart Merkezinin yayınlamış olduğu verilere göre kredi kartları banka kartları ve ön ödemeli kartlar gibi ödeme araçları ile Temmuz ayında yapılan harcamalara ait bilgiler ortaya çıktı.

Söz konusu bilgilere göre 2023 yılında Temmuz ayında yapılan harcamalara nazaran 2024 yılında Temmuz ayında yapılan harcamalar %89 artarak 1 trilyon 421 milyar liraya yükseldi.

İlgili verilere göre Temmuz ayında Türkiye'deki kredi kartı sayısı 124 milyon, ön ödemeli kart sayısı 96 milyon, banka kartı sayısı 191 milyon olarak tespit edildi.

Yıllık bazda ise kartlı alışverişlerin %16 civarında arttığı tespit edildi. İnternet alışverişleri ile ilgili yapılan bilgilendirmeler neticesinde internetten yapılan ödemelerin 2023 yılı Temmuz ayına göre 2024 yılı Temmuz ayında %85 arttığı tespit edildi. Geçtiğimiz Temmuz ayında söz konusu kapsamda yapılan alışverişlerin miktarı 421 milyar 700 milyon lira olarak kayıtlar geçti.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.