İş Dünyası Onları Tercih Ediyor! 50 Yaş Üstü Çalışan Kıymete Bindi!

İş Dünyası Onları Tercih Ediyor! 50 Yaş Üstü Çalışan Kıymete Bindi!
İş dünyası tarafından Z kuşağından ziyade 50 yaş üstü çalışanlar daha değerli görülüyor. 50 yaş üstü çalışan kıymete bindi. Peki ama neden? Detaylar haberimizde:

Pek çok personel alımı ilanı içerisinde yaş sınırı 50 olarak belirtilir. Ancak yapılan araştırmalar ve elde edilen istatistik sonuçlarına göre 50 yaş üstü çalışan kıymete bindi. Çünkü Z kuşağı haftada 4 gün ve günde 6 saat çalışmak istiyor. Bununla birlikte Z kuşağı hibrit ve uzaktan çalışmayı tercih ediyor. Tüm bu unsurlar, iş dünyasında Z kuşağı ile bağ kurmayı zorlaştırıyor. İşte bu nedenler bir araya gelince 50 yaş üstü çalışan kıymete bindi.

50 Yaş Üstü Çalışan Kıymete Bindi!

İş dünyasında 50 yaş üstü çalışanların, diğer çalışanlara göre daha kıymetli olmasının, değerlerinin anlaşılmasının nedenleri maddeler halinde şu şekilde sıralandı:

• Sahip oldukları deneyim dolayısı ile sağ duyulu olan 50 yaş üstü çalışanlar, kriz ortamlarını daha kolay yönetebiliyor.

• Bilgi birikimleri ve kolay bir şekilde uyum sağlayabilmeleri dolayısı ile şirketlerin yönetilmesini kolaylaştırıyorlar.

• Talepleri bazı konularda daha az oluyor.

• Maaş artış taleplerini daha az sıklıkla ortaya atıyorlar.

• Ücret konusunda daha dengeli ve gerçekçi oluyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.