İnternetten alınan altınlarda sahtekarlık zirveye ulaştı

İnternetten alınan altınlarda sahtekarlık zirveye ulaştı
 Yazar / Öğretmen MEB
Altın genellikle yatırım amaçlı tercih edilir, ancak internetten daha ucuz satılan ürünlere dikkat etmek önemlidir. Çünkü çevrimiçi kuyumcular, hem sahte hem de düşük kaliteli altınlarla insanları kandırabilir.

Altın, güvenli bir liman olarak bilinen milli yatırım aracımızdır desek yanılmayız. Ancak internet sitelerinde bulunan kuyumculara dikkat etmek önemlidir. Kuyumcular, düşük kaliteli altın tuzağı konusunda uyarıda bulunmaktadır.

Düşük ayarlı 14 ayar altınlar, 8 ayar veya ayarsız altınlar ve sadece dış görünüşleri nedeniyle tercih edilen ve internet üzerinde "ucuz altın" olarak popüler olan altın türleridir. Ancak, bu altınlar bozulduğunda hayal kırıklığı yaratabilir.

Online alışverişlerde altının değiştirilemeyeceği veya iade edilemeyeceği durumu mevcuttur. Birçok kuyumcu da altının internetten satın alınmaması gerektiğini önemle belirtmektedir. Son dönemde ciddi olarak denetlenmesi gereken internet kuyumculuğu kredi kartı ile satış imkanı da verdiğinden dolayı yatırımcıların ayrıca ilgisini çekiyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Cnn Türk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum