İhtiyaç kredilerinde faiz oranı düştü! Bankacılık sektöründe Trend değişiyor mu?

İhtiyaç kredilerinde faiz oranı düştü! Bankacılık sektöründe Trend değişiyor mu?
Alınan son bilgilere göre Bayram öncesinde Kamu mevduat bankaları ile yerli özel mevduat bankalarının ihtiyaç kredilerinin faizlerinde düşüş görüldü. Sıkı para politikasının ardından indirim günleri başlıyor mu?

Bankacılık sektöründe kredi faizleri %5’lerin üstüne kadar çıkmıştı. Ancak, bu hafta ihtiyaç kredisi faizlerinde bu rakamların yüzde 5,5 seviyelerinden yüzde 4,49-4,15’lere gerilediği görüldü.

Kredi faizlerindeki indirim sıkı para politikasının gevşeyip indirimlerin başladığı yönünde vatandaşlara umut olurken uzmanlar yaz aylarında da para politikasının sıkı bir şekilde uygulanacağını belirtiyor.

Ayrıca uzmanlar sıkı para politikasına bu indirimin uygun olmadığını belirtirken son bahar gibi indirim trendlerinin görülebileceğini dile getirdiler. Bununla beraber uzmanlar bu indirimlerin de henüz bankacılık sektöründe indirim trendinin başlamasına işaret olmadığını vurguluyorlar.

Açıklanan veriler ise şu şekilde oldu;

‘’Geçen hafta yüzde 5,3 seviyelerinde olan kamu mevduat bankalarında ihtiyaç kredi faizi yüzde 4,54-4,49’a inerken, yerli özel mevduat bankalarında yüzde 4,15’e kadar indi ihtiyaç kredi faizleri. Bazı yerli özel mevduat bankaları da yüzde 5,79’dan yüzde 5,49’a çekti ihtiyaç kredi faizini. Yabancı mevduat bankalarında da ihtiyaç kredi faizleri yüzde 4,24 seviyelerinde şekillendi.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.