Ev Hanımlarına 1.000 TL nakit, 500 bin TL konut desteği nasıl alınır?

Ev Hanımlarına 1.000 TL nakit, 500 bin TL konut desteği nasıl alınır?
Bakanlığın pozitif ayrımcılık ilkesi ile desteklediği kadınlara nakit olarak 1.000 TL desteğin yanı sıra 500.000 TL konut desteği veriliyor. Ev hanımlarına yönelik verilen desteklerden hangi şartlarda yararlanılabilir? İşte merak edilenler

Sosyal devlet anlayışı ile başlatılan destek projeleri bakanlık eliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım programı kapsamında eşi vefat etmiş kadınlara yönelik nakit yapmayı sürdürüyor.

Kimlik belgesi ile başvuruda bulunanlar tek bir şarta karşıladığında destekten faydalanabiliyor. Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş olan kadınlar yalnızca her ay için hesaplanan ve iki ayda bir ödenen 1.000 TL destekten faydalanabilecek. Bu destek ödemesi 3294 sayılı kanun ile korunur hale getirildi.

ev-hanimina-1-000-tl-nakit-destek.jpeg

Ev Hanımlarına Barınma ve Gıda Yardımı

İhtiyaç sahibi kadınların faydalanabileceği bir başka destek programı barınma ve gıda yardımı oldu. Eşi vefat etmiş kadınları yönelik konut destek programı 18 yaş altı en az 3 çocuk sahibi olan kadınlar için geçerli oluyor 32 94 sayılı kanun kapsamında hazırlanan program doğrultusunda kimlik belgesi ile başvuruda bulunana hane başına 500 bin TL destek sağlanıyor.

ev-hanimina-konut-destegi.jpeg

Aile Bakanlığı Şartlı Sağlık Yardımı

Son olarak Aile Bakanlığı tarafından desteklenen sosyal yardım projesi Şartlı Sağlık Yardımı öncelik anne olmak üzere 18 yaş üstü aile bireylerine sunuluyor. Kimlik belgesi ile başvuruda bulunanlar her ay için hesaplanıp iki ayda bir yatırılan ödemeden faydalanabiliyor.

sartli-saglik-yardimi.jpeg

Öncelik anne olmak üzere 0-6 yaş arası çocuklar ve hamile kadınlar kimlik belgesi ile başvurduğu anda destek ödemesinden faydalanıyor.

Şartlı Sağlık Yardımı destek ödeme tutarı gebelik döneminde aylık 200 TL çocuk için aylık 100 TL doğumun hastanede yapılması halinde ve tek seferlik 500 TL şartlı lohusalık için doğum takip eden ilk 2 ay süresince aylık 300 TL

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.