Devamlı kredi başvurusu yapmak FİNDEKS puanını düşürür mü? Bir bilene sorduk

Devamlı kredi başvurusu yapmak FİNDEKS puanını düşürür mü? Bir bilene sorduk
Kredi başvurusu yapmak kredi notunu etkiler. Bankalar tüm başvuruları görebilir ve sık başvurular kredi notunu olumsuz etkileyebilir, bu durum riskli olarak değerlendirilir. Kredi notu, ödeme alışkanlıkları (%45), mevcut hesap ve borç durumu (%32), yeni kredili ürün açılışları (%5) ve kredi kullanım yoğunluğu (%18) gibi faktörlerle belirlenir. En çok ödeme alışkanlıkları önemlidir. Kredi notu, bankaların kredi verme kararlarını etkiler. Sık başvuru yapmaktan kaçınılmalıdır.

Devamlı kredi başvurusu yapmak kredi notunu olumsuz etkiler. Her kredi başvurusu bankalar tarafından görülür ve sık yapılan başvurular kredi notunu olumsuz etkileyebilir bu durum riskli olarak değerlendirilir ve kabul edilir. Kredi notu ödeme alışkanlıkları (%45) mevcut hesap ve borç durumu (%32) yeni kredili ürün açılışları (%5) ve kredi kullanım yoğunluğu (%18) gibi faktörlerle belirlenmektedir.

Kredili ürün ödeme alışkanlıkları kredi notunu en çok etkileyen faktörlerin başında geliyor. Kredi notu bankaların kredi verme kararlarını doğrudan etkileyeceğinden ötürü sık sık başvuru yapmamaya çalışın. Kredi başvurusu yapmadan önce bankaların koşulları ve faiz oranları incelenmelidir. Kredi başvuruları dikkatle yapılmalı ve sık başvuru yapmaktan kaçınılması gerekiyor. Başvuru yapacağınız zaman borç durumu, önceki aldığınız FİNDEKS sorgulama sonucu ortaya çıkan puanınızı incelemenizde yarar vardır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.