Asgari ücrete %45 zam

Asgari ücrete %45 zam
Geçtiğimiz senin dışında bu yıl asgari ücrete yaz döneminde zam yapılmadı. Peki asgari ücrete ne zaman % 45 oranında zam yapılacak?

Kamudaki sıkı tasarruf tedbirleri neticesinde özel sektörün diri tutulması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla asgari ücrete yaz döneminde zam yapılmadı. Eskiden olduğu gibi asgari ücrete yine yılda bir defa zam yapılacağı bilgisi iletildi.

Mevcut ekonomik durumlar dikkate alındığında 17.002 lira olan asgari ücrete Ocak ayında %45 oranında zam yapılması gerektiği işçi sendikaları tarafından kamuoyuna talep edilmekte.

Ancak mevcut ekonomik durumların değişmesi halinde yani Enflasyonun %40 seviyesine ve yukarısına çıkması durumunda asgari ücrete %50 ve üzerinde zam yapılması durumu da söz konusu olacaktır.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.