Altın fiyatları tüm beklentileri alt üst edecek

Altın fiyatları tüm beklentileri alt üst edecek
Güvenli Liman olarak adlandırılan altın tüm tahminleri alt üst edecek bir davranış sergileyecek. Önümüzdeki süreçte Altın fiyatları nasıl seyredecek?

Borsa İstanbul'da düşüş trendi devam ederken yatırımcılar kur korumalı mevduatın sona ereceğini duymalarının ardından, bir de üstüne Bitcoin'deki düşüşlerin gelmesi ile beraber çok yüksek miktarda altın piyasasına para girişi olması bekleniyor.

Altın fiyatlarının düğün sezonu sebebiyle mevcut yaz artışının yanında bir de borsa üzerindeki Kara bulutların hisse satışlarına sebep olmasından dolayı yeni bir rekor daha kıracağı tahmin edilmektedir.

Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in borsa yatırımcısının üzerinden vergi alınmasına dair yapmış olduğu yorumlar sebebiyle borsa beklenmedik bir düşüş sergiledi.

Bu düşüş her ne kadar kalıcı olmayacak olsa da hisse sahiplerinin yüklü miktarda paralarını nakite çevirmesinden kaynaklı bir düşüş olduğu düşünülmektedir. Borsa yatırımcısının ise elindeki parayı Önümüzdeki süreçte altına yatıracağı düşünülmektedir.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER