2024 YKS sınavına girip TYT puanı ile tercih yapmayacaklar dikkat! ÖSYM o hakkı öğrencilerin elinden aldı!

2024 YKS sınavına girip TYT puanı ile tercih yapmayacaklar dikkat! ÖSYM o hakkı öğrencilerin elinden aldı!
2024 YKS sınavına girip elde ettiği TYT puanı ile tercih yapmayacak öğrenci için ÖSYM'den uyarı geldi. YKS puanı kaç yıl kullanılabilir? TYT puanı sonraki sene kullanılabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilenler

Bu yıl YKS sınavına girip TYT puanını elde ettikten sonra bir sonraki yıl kullanmayı düşünenler için uzmanlar uyarıda bulunuyor. Eski YKS puanı ile tercih yapma dönemi geçtiğimiz yıl sona erdi. Son kez 2022 yılında uygulanan ardından yönetmelikte yapılan değişiklik doğrultusunda kaldırılan “önceki yılın puanı ile sonraki sene başvuruda bulunma” uygulaması resmen sona erdi.

Adaylar sınav puanını yalnızca içinde bulunduğu ve sınava girdiği yıl kullanabilecek. Peki geçmişte nasıl bir uygulama vardı?

YKS sınavına giren adaylar 2022 yılına kadar YKS puanını 2 yıl boyunca kullanabiliyordu. Fakat 2023 yılında alınan karar ile YKS puanının yalnızca sınava girildiği yıl kullanılmasına karar verildi. Böyle bir durumda öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için sınava girdikten sonraki süreci iyi değerlendirmesi gerekecek.

2024 YKS Puanı Kaç Yıl Geçerli Olacak?

Yükseköğretim kurumları sınavına girecek öğrencilerin en çok merak ettiği o soru yanıt buldu. TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç farklı oturumdan oluşacak sınavda alınacak puanlar yalnızca içinde bulunulan yıl geçerli olacak.

Eğer aday tercih yapmazsa almış olduğu puanı bir sonraki yıl kullanamayacak. Bu şekilde düşünüldüğünde 2024 yılında alınacak sınav puanının yalnızca 2024 yılı tercih ve ek tercih dönemlerinde kullanılacağı unutulmamalı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.