2024 yılında üniversite kaydı yaptıran bir öğrenci okula gitmediğinde kaydı silinir mi?

2024 yılında üniversite kaydı yaptıran bir öğrenci okula gitmediğinde kaydı silinir mi?
 Yazar / Öğretmen MEB
Bu yıl YKS sınavı ile üniversitelerin örgün eğitim programlarına yerleşen öğrenciler dikkat! Kayıt yaptırdıktan sonra okula gidilmezse ne olur? sizler için araştırdık

Üniversite öğrencilerinin merak ettiği bu konu yasal olarak nasıl bir yükümlülük taşıyor? merak ediliyor. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra herhangi bir mazeret nedeniyle okula gitmeyen öğrencinin kaydı silinir mi?

Öğrenciler başta sağlık olmak üzere herhangi bir mazeretten kaynaklı olarak üniversiteye kaydını yaptırmış fakat gitmemiş olması durumunda kaydının silinip silinmeyeceğini araştırıyor.

Üniversitelerin Açık Öğretim fakültelerinde üst üste 4 dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen bir öğrencinin ilgili programla ilişiği tamamen kesilir.

Üniversiteye kayıt yapıp gidilmediğinde ders kaydı yapıldığı sürece bir problem oluşmaz. Ancak azami eğitim süresi bitene kadar sorun görülmezken bu süre eğer aşılırsa kaydı silinir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Öğretmen MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.