2024 yılı DGS sonuçları ve bölümlerin taban puanları

2024 yılı DGS sonuçları ve bölümlerin taban puanları
 Yazar / Öğretmen MEB
2024 yılında 30 Haziran tarihinde uygulanan DGS için geri sayım başladı. Peki DGS sonuçları nereden öğrenilecek? Geçmiş yıllardaki en düşük DGS taban puanına sahip bölümleri hangi bölümlerdir? İşte detaylar...

2024 yılında düzenlenen dikey geçiş sınavı 30 Haziran tarihinde sınav merkezi olarak ilan edildi binalarda yapılmıştı. düzenlenen söz konusu sınavı sonuçları ile ilgili olarak ise ÖSYM 14 Ağustos tarihini işaret etti.

Buna göre dikey geçiş sınavı sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden 14 Ağustos tarihinden itibaren adayları kimlik bilgileri ile giriş yaparak öğrenilebilecek. ÖSYM sonuç açıklama sistemine https://sonuc.osym.gov.tr/ linki üzerinden ulaşım sağlanabilir.

Şimdiden 2023 yılındaki öğrencilerin ülkeye geçiş sınavına yerleştirme istatistikleri arama motorlarında en çok aranan konulardan biri olma özelliğini taşıyor. Söz konusu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde DGS puanları büyük öneme sahip olacak. 2024 DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirmeler sistem üzerinden yapılacaktır.

2023 yılı DGS yerleştime taban puanları https://www.osym.gov.tr/TR,25803/2023-dgs-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html linki üzerinden öğrenilebilecektir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.