2024 LGS Souçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

2024 LGS Souçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?
2024 LGS süreci tamamlandı ama etkileri sürüyor. LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? LGS'de kaç tercih hakkı var?

2 Haziran 2024 Pazar günü çok sayıda 8. sınıf öğrencisi LGS'ye girdi. Hepsi, 2024 - 2025 eğitim öğretim yılında iyi bir liseye başlayarak eğitim hayatlarına devam etmeyi hedefledi. LGS soruları kimi öğrencilere göre zor, kimilerine göre ise kolaydı. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? LGS'de kaç tercih hakkı var?

LGS Souçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, LGS 2 Haziran 2024 Pazar günü uygulandı. Sonuçları ise 28 Haziran 2024 Pazartesi günü açıklanacak. Öğrenciler ve velileri tarafından sabırsızlıkla beklenen LGS sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden kontrol edilebilecek.

LGS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, LGS tercih kılavuzu, sınav sonuçlarının açıklandığı gün yayınlanacak. LGS tercihlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin detaylar ise tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte netlik kazanacak.

LGS'de Kaç Tercih Hakkı Var?

Öğrenciler tercihlerini yaparken ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Burada öğrenciler, kayıt alanından ilk 3 okulu seçmek kaydı ile toplamda 5 tercih yapabilecekler. Tercihler arasında, aynı okul türünden en fazla 3 okul bulunabilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar listesinden tercih hakkını tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar (LGS) ekranından en fazla 10; pansiyonlu okullar ekranından da en fazla 5 olmak üzere, toplamda 20 tercih yapabilme hakkına sahip olacaklar.

Puanı yüksek olan öğrenciler Türkiye'nin en iyi liseleri sıralaması içerisinde yer alan okullar için de tercih hakkı kullanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.