2024 KPSS Lisans sınavı hatalı soru iddiası mecliste. O soru iptal edilecek mi?

2024 KPSS Lisans sınavı hatalı soru iddiası mecliste. O soru iptal edilecek mi?
Geçen günlerde yapılan KPSS Lisans sınavı hatalı soru iddiasıyla tekrar gündeme geldi. Meclise taşınan matematik sorusu hatalı iddiası ne sonuç buldu? Soru iptal edilecek mi?

14 Temmuz’da yapılan KPSS Lisans genel kültür- genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavı sonrası çeşitli iddialar ortaya atıldı. Matematik sorusunun hatalı olduğunu düşünenler bir hayli fazla. 42. Matematik sorusunun yanı sıra bazı Türkçe sorularının da hatalı olduğunu düşünen adaylar sorunun iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Hatalı sorunun meclise taşınmasını sağlayan kişi İyi Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu oldu. TBMM gündeminde olan KPSS iddiası sebebiyle TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması için soru önergesi verildi.

KPSS soruları hatalı mı?

Matematik sorusunun hatalı olduğu iddiasına bir yenisi daha eklendi. Türkçe ve mantık sorularında da hata olduğu iddiaları mevcut. ÖSYM’den konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Sınava giren adaylar ise bu soruların iptal edilmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

‘‘İtirazlar incelendi mi?’’

TBMM Başkanlığı’na gönderilen soru önergesinde çeşitli sorular bulunuyor. Bu seneki KPSS sorularında hata tespiti yapıldı mı? İtirazlar incelendi mi? Sorular için yapay zekadan destek alındı mı? gibi sorular önergede yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.