2024 Açık Lise kaydı nasıl yaptırılır? Açık liseden Örgün eğitime geri dönülür mü?

2024 Açık Lise kaydı nasıl yaptırılır? Açık liseden Örgün eğitime geri dönülür mü?
Açık lise kayıt sürecinin devam ettiği bir dönemde öğrenciler merak ediyor. Açık liseye kayıt işlemleri nasıl ve nereye yapılır? Açık lisede okurken örgün eğitime geri dönülür mü?

Açık lise genellikle; taşınma durumunda kendi bölümünden bir okul bulamama, nakil işlemleri sürecinde boşta kalma başta olmak üzere farklı mazeretlerden kaynaklı olarak oluşan mağduriyeti gidermek isteyen öğrenciler tarafından tercih ediliyor.

Mağduriyetler son bulduğunda açık lisede okuyan öğrenci örgün eğitim faaliyetine geri dönmek isteyebilir. Böyle bir durumda ne yapılmalı? Örgün eğitim kurumu geri dönüşü kabul eder mi?

Açık Liseden Örgün Eğitime Geri Dönülür mü?

Açık öğretim lise kaydı ilk kez kayıt yapacaklar için 18 yaşını doldurmamışsa veli ile 18 yaşını doldurmuşsa şahsen ya da noter aracılığı ile vekalet vererek Halk Eğitim Merkezleri Müdürlüğü'ne yapılabilir. Açık liseden örgün eğitime geri dönülür mü?

Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenci kaydını aktif ettikten hemen sonra her eğitim öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren Okul Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvuruda bulunarak geçiş yapma isteğini kullanabilir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.