2023-2024 Değerlendirmesi: Okullardaki eğitime yön veren Öğretmen Odası Buluşmalarında alınan radikal kararlar!

2023-2024 Değerlendirmesi: Okullardaki eğitime yön veren Öğretmen Odası Buluşmalarında alınan radikal kararlar!
Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılının kapanması ile birlikte yıllık bülten yayınladı. O bültende bakanlığın yıl boyunca yaptığı öğretmenler odası buluşmalarında alınan kararlara tek tek yer verildi

Tüm bir yıl boyunca bakanlık tarafından uygulanan radikal kararların hepsi öğretmenler odası buluşmalarında konuşulmuş ve ortaklaşa karara bağlanmış konulardandı. Eğitim camiasından büyük tepki gören uygulamalar arasında ilki Türkçe ve Yabancı Dil öğretiminde okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere 4 farklı beceri getirilerek mevzuatın değiştirilmesi oldu.

Ortaokulda sınıf geçme notu da en çok tartışılan konulardan birisiydi. Türkçe dersi için 45 olan geçme notu 70'e yükseldi. Diğer dersler için ise geçme notu 50'ye yükseldi.

Bakanlık tüm sınavlarda sonuç yerine süreç odaklı bir değerlendirme yapılmasını uygun görüyor. Ortak sınav uygulamasında da bu detaya dikkat çekildi. Ortaöğretimden istisna hariç açık liseye geçişler tamamen kaldırıldı. Öğrencinin cep telefonu ile sınıfa girmesi yasaklandı.

Velilerin okul giriş çıkışlarını randevu sistemi doğrultusunda planlaması istendi. Öğretmenler için mezuniyetleri doğrultusunda alan değişikliği yapılması imkanı tanındı. Aile birliği mazereti nedeniyle yer değiştirecek öğretmenlere iki kez hak verildi. Ataması yapılamayanlar için ise il emrine atanma seçeneği ilk kez hayata geçirildi.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.