Sene başı zümre kararı! Okul Temelli planlama nedir? Nasıl yapılır?

Okul Temelli Planlama her yeni eğitim öğretim yılına başlamadan önce mesleki çalışma döneminde gerçekleştirilen zümre toplantısında alınan bir karardır. Peki Okul Temelli Planlama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar

Sene başı zümre toplantısı sırasında öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda yapılan planlama ile ortaya çıkan Okul Temelli Planlama çalışmaları toplamda 10 saati buluyor. 5 saat 1. dönem 5 saat 2. dönem olacak şekilde hazırlanıyor.

1. dönem 3+2, 2.dönem 3+2 şeklinde paylaştırılıyor. Bu çalışma kapsamında müze gezisi, bilim şenliği, sinema, kütüphane, yazar söyleşisi gibi farklı etkinlikler tasarlanıyor. Zümre tarafından alınan karar okul idaresine sunuluyor. Etkinliklerin hangi ay ve hangi hafta yapılacağı da yıllık planda yer alıyor.

Okul Temelli Planlama uygulanırken gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve yasal izinlerin çıkartılması gerekiyor. Proje çalışmaları, okuma çalışmaları, sosyal etkinlikler için özel bir süre tasarlanmış olunuyor.

Okul Temelli Planlamada Neler Yapılabilir?

Bu etkinlikler okul içinde ya da okul dışında yapılabiliyor. Ders saati içinde ya da ders saati dışında da uygulanabiliyor.

Okul Temelli Planlama kapsamında; sinema saati, şiir dinletisi, huzurevi ziyareti, müze gezisi, söyleşi, kütüphane ziyareti, bilgi yarışması, şehitlik ziyaretleri, olimpiyat oyunları izleme, Tübitak bilim fuarı ziyareti, işyeri ziyareti, tarihi yapı ziyareti, tiyatro izlemek, geleneksel oyunlar, çevre gezileri, kitap fuarı ziyareti, kitap okumak, canlandırma, şehirdeki bir festivale katılma, geleneksel oyunları gün yüzüne çıkarma, çevre gezileri düzenleme gibi farklı etkinlikler yapılabiliyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun

UYARI:
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Öğretmenmeb.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Haber Haberleri